Transportau material lemnos fără acte

Delicte silvice, constatate de poliţiştii buzoieni

În ziua de 18 ianuarie a.c., în cadrul unor controale efectuate pe linie silvică pe raza mai multor localități din sudul județului, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au oprit în trafic un bărbat de 35 de ani care transporta cu o autoutilitară aproximativ 2 m.c. material lemnos pentru care nu a prezentat niciunul dintre documentele ce trebuie să însoțească un astfel de transport.

Împotriva bărbatului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice iar materialul lemnos a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Buzău.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări în depozitul unei societăți comerciale, ocazie cu care au constatat că agentul economic deţine aproximativ 23 de m.c. lemn foc fag fără avize care să ateste provenienţa legală.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 6000 de lei conform Legii nr.171/2010, fiind dispusă şi măsura complementară a confiscării materialului lemnos și predat Ocolului Silvic Buzău.

Sâmbătă, 19 ianuarie a.c., în urma controalelor efectuate de polițiști în trafic au fost aplicate alte trei sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010, după ce un bărbat din Vrancea și doi buzoieni au fost depistați transportând material lemos fără documentele legale de proveniență sau care au transportat o cantitate mai mare de lemn decât cea înscrisă în avizele de însoțire.

Totodată, polițiștii au confiscat peste 6 m.c. material lemnos ce a fost predat reprezentanților silvici.

-Buletin de presă IPJ Buzău-

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele