Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean

Comunicat de presă  Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Mica Unire Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie Getica și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, sub egida Consiliului Județean Buzău anunță implementarea programului cultural-educativ Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean (ed. a IV-a) în ziua de 24 Ianuarie 2019 la sediul principal al muzeului, începând cu ora 11.00.

 

Alături de momentul principal al evenimentului, cea mai mare Horă a Unirii jucată la Buzău, organizatorii au pregătit și în acest an momente speciale reprezentate de muzică militară, prezentarea steagurilor de identificare ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, primirea suitei călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, primirea de către Alexandru Ioan Cuza a delegației unioniste buzoiene, spectacol folcloric susținut de către membrii Ansamblului Folcloric ”Plaiurile Mioriței”, precum și mini-expoziția temporară Cuza și Unirea.

 

Toți buzoienii sunt invitați să participe la acest eveniment de sărbătoare, de o importanță deosebită atât pentru că a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne cât și pentru faptul că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul Domn al Principatelor Unite.

 

 

Programul evenimentului:

24 Ianuarie 2019

ora. 11.00 – Discurs oficialități – Prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, Buzău;

ora. 11.25 – Reprezentanție team drill;

ora 11.45 – Întâmpinarea delegației călare a lui Alexandru Ioan Cuza care sosește în curtea Muzeului Județean Buzău

ora 12.15 – Înconjurarea clădirii Muzeului Județean Buzău în Hora Unirii;

ora 12.30 – Scenetă de teatru, primirea delegației unioniste buzoiene de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza;

ora 12.55 – Spectacol artistic folcloric susținut de artiști din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău;

Va așteptăm!

Georgiana Vlădoiu – Secretar PR Teatrul George Ciprian Buzău

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele