Totul e legal în Crâng ,adversari electorali se folosesc de acest pretext !

Rivalii politici și presa se folosesc de acest pretext că pădurea ar fi tăiată pentru a se face o grădină zoo sau un cartier de blocuri , totul e o minciună .

Astăzi Adrian Mocanu a inserat pe rețelele de socializare un videoclip.

 

Adrian Mocanu ori nu a fost să verifice și îi place să scrie și să nu se murdărească pe bocanci de noroi ,ori se folosește de acest pretext pentru a avea șanse mai mari la următoarele alegeri electorale .

Marea majoritate a ,,postacilor” de zi cu zi se folosesc de pretextul ,,Toma taie Crângul”, țin să îi contrazic ,Constantin Toma sau primăria nu au nici-un rol în acest caz și toate tăierile sunt legale .

Fondul forestier din Parcul Crâng este propietate publică a statului și se află în administrația Ocolului Silvic Buzău,nu aparține primăriei .

 

În urma unui control de exploatare nu s-au constatat abateri privind respectarea regulilor silvice de exploatare (ne-a transmis Garda de Mediu Focșani în urma unui control) .

Astăzi reporterul Buzău Play a fost în control, la exploatarea din Crâng și a observat următoarele lucruri :

-toți copacii tăiați aveau ștampilă

-toți copacii erau uscați

-transportul lemnului este autorizat

-nu se taie pe o anumită porțiune doar în zonele afectate de Ophiostoma novo-ulmi

 

„Da, noi tăiem, din păcate, copacii. E vorba despre ulmii din Crâng, care sunt bolnavi. De doi ani asistăm la o epidemie. Ulmii sunt atacați de o ciupercă asiatică – Ophiostoma novo-ulmi. Le provoacă un fel de cancer. Se numește boala olandeză a ulmului. Îi atacă pe toți, și pe ăi mai tineri și pe cei mai bătrâni, iar copacii se usucă. Se transmite ușor, atât prin ramuri, cât și prin rădăcini. Recomandarea este extragerea imediată a exemplarelor uscate pentru reducerea presiunii infecțioase. Din totalul arboretului din Crâng, ulmul este în proporție de 20%, iar pe unele parcele chiar de 50%” – a declarat Cornel Pitiș, șeful Direcției Silvice Buzău.

Pentru a fi la curent cu următoarele știri, vă rugăm să dați like paginii Buzău Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele