Lucrările de consolidare au fost finalizate pe DN10 ,la Măgură!

Circulația rutieră a fost reluată în condiții normale pe DN 10 Buzău-Brașov pe tronsonul cuprins între km 26+430 și km 26+830 (zona Măgura).

După încheierea operațiunii de asfaltare, semafoarele și panourile de semnalizare a lucrărilor au fost ridicate și urmează ca, săptămâna viitoare, să fie realizate marcajele corespunzătoare pe porțiunile reparate și să se monteze parapete metalice rutiere.

Începând din luna octombrie a anului trecut, în cele două puncte au fost forate câteva zeci de găuri de 25 de metri adâncime în care s-au turnat coloane de beton pentru stabilizarea terenului, s-au amenajat canale marginale pentru colectarea apelor pluviale, a fost refăcută o subtraversare (podeț de beton) care să permită drenarea apei și, de asemenea, a fost refăcută fundația drumului pe o lungime totală de aproape 200 de metri.

Reamintim faptul că, în cursul anului 2018, în zonă s-au activat două importante alunecări de teren care au afectat puternic starea Drumului Național 10, cele mai grave probleme fiind înregistrate la km 26+830 unde o porțiune din carosabil s-a surpat, determinând restricționarea circulației pe un singur fir.

Sursă text/video: Instituția Prefectului – Județul Buzău

Sursă foto : Jurnalul de Buzau

Pentru a fi la curent cu următoarele știri, vă rugăm să dați like paginii Buzău Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele