Ultima oră!Incendiu de vegetație uscată și pădure !

Din primele informații furnizate de ISU Buzău în jurul orei 20:00 pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu de vegetație  uscată și pădure în localitatea Păltineni .

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui foc lăsat nesupravegheat.

 ,,Misiune dificilă de stingere incendiu pădure și vegetație uscată sat Păltineni – Nehoiu.
În urma recunoașterii, la o primă evaluare, incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 4 ha litieră pădure mixtă foioase și conifere precum și la circa 10 ha vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș.
La fața locului acționează într-un dispozitiv perimetral peste 30 de pompieri cu o autospecială de stingere și trei autospeciale de transport efective, operațiunea fiind coordonată de Grupa Operativă a ISU Buzău.
În sprijinul forțelor profesioniste au fost dislocați la fața locului și 15 jandarmi din cadrul ÎJJ Buzău, precum și 20 de voluntari din cadrul SVSU Nehoiu.
Intervenția este una dificilă, flăcările propagându-se cu repeziciune din cauza condițiilor meteo nefavorabile – vânt puternic.
În funcție de dinamica intervenției se vor suplimenta efectivelor cu personalul care asigură permanență.” – potrivit ISU Buzău .

Pentru a fi la curent cu următoarele știri, vă rugăm să dați like paginii Buzău Play.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele