Silviu Roșioru,viitorul viceprimar?Primarul Toma:,,O să îl pun să ude florile din parc”

Consilierul Silviu Roşioru este nominalizarea ALDE pentru postul de viceprimar, rămas vacant după demisia lui Andrei Neder. Primarul Constantin Toma nu este de acord cu alegerea ca secund a lui Roşioru. ,,O să îl pun să ude florile în parc”, a declarat primarul, având în vedere că ar putea fi forţat de protocolul PSD-ALDE să îl accepte pe Silviu Roşioru.

După mai bine de o săptămână de la demisia lui Andrei Neder, ALDE Buzău l-a desemnat pe Silviu Roşioru drept nominalizarea partidului pentru funcţia de viceprimar.

Silviu Roşioru este din alt partid, PSRO, dar are semnat un protocol de colaborare cu ALDE, formaţiune care are rezervată poziţia de viceprimar, potrivit înţelegerii cu ALDE la nivel naţional. Cu toate acestea, primarul Constantin Toma se declară împotriva alegerii lui Roşioru.

Tocmai pentru că există un protocol la nivel naţional, edilul-şef ar putea fi forţat să accepte, totuşi, ca noul viceprimar să fie unul dintre cei mai vocali adversari ai săi. În acest caz, Toma susţine că nu îi va oferi multe atribuţii.    

Pe de altă parte, şeful Palatului Comunal ameninţă chiar cu ruperea protocolului la nivel local, dacă ALDE va continua să fie în opoziţie.

Pentru a fi ales viceprimar, lui Silviu Roşioru îi trebuie 12 voturi. În condiţiile în care liderii PNL au anunţat că nu vor vota pentru un nou viceprimar, Roşioru are nevoie de susţinerea consilierilor PSD. -potrivit campusbuzau.ro  (Mihai Bunăziua)

Sură video/text:campusbuzau.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele