Poliţiştii buzoieni alături de elevi în săptămâna „Şcoala altfel”

În ziua de 17 aprilie , cu ocazia desfăşurării săptămânii „Şcoala altfel”, poliţişti de proximitate şi de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au desfăşurat activităţi preventive cu elevi de clasele I-IV de la Liceul cu program sportiv „Iolanda Balas-Soter” Buzău.

Activităţile au avut drept scop identificarea modalităţilor de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor minime măsuri de autoprotecţie, precum și cunoaşterea problemelor cu care se confruntă elevii şi stabilirea unor relaţii de parteneriat.

De asemenea, temele de discuţii au vizat şi siguranţa în trafic, activitate ce s-a înscris în proiectul ”MICUL PIETON” şi programul național preventiv-educativ ”ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI”.

Tot ieri, poliţiştii de la Postul de Poliţie Comunal Țintești au desfăşurat activități preventive la Şcoala Gimnazială Pogonele și Școala Primară Țintești.

La activităţi au participat peste 120 de elevi şi cadre didactice poliţiştii abordând aspecte referitoare la formele de violență, cunoaşterea factorilor ce determină adoptarea unui comportament violent, precum și aspectele legale privind infracţiunile comise cu violenţă, discuţii ce au fost însoţite de recomandări privind minime măsuri de protecţie pentru a nu fi implicaţi în acţiuni comise cu violenţă.

Având în vedere apropiata vacanţă a Sărbătorilor Pascale, poliţiştii le-au atras atenţia elevilor cu privire la locurile în care aleg să-şi petreacă timpul liber, dar şi principalele reguli de circulaţie de care trebuie să ţină cont în deplasarea pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele