Reacția ministrului Mediului după ce cadavrul unui urs a fost batjocorit,la Colți

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat începerea unei anchete , după apariția unor imagini în care un urs, împușcat în baza unui aviz, a fost batjocorit de cei care l-au omorât.

Joi seară, ministrul Graţiela Gavrilescu a anunţat, pe contul său de Facebook, că vineri, la prima oră, o echipă de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va descinde la Buzău pentru a ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

,,Este inadmisibil!La prima oră a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris Graţiela Gavrilescu.

Gestul primarului şi al localnicilor a fost aspru criticat de reprezentanţii Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, despre care spun că este o dovadă de „barbarie” şi ”cruzime”. Mai mult, ONG-ul condamnă şi Ministerul Mediului care a emis autorizaţia de vânătoare şi spun că erau alte soluţii care puteau fi luate în calcul şi care ar fi rezolvat problema localnicilor, dar ar fi salvat şi ursul.-potrivit stirileprotv.ro

Pentru a fi la curent cu următoarele știri, vă rugăm să dați like paginii Buzău Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele