Astăzi se împlinesc trei ani de când Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu și-au pierdut viețile în Afganistan

Astăzi se împlinesc trei ani de când sublocotenenții (pm) Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu au murit în Afganistan.

În urmă cu exact 3 ani, o informare a misiunii NATO în Afganistan arăta că sergentul Adrian Vizireanu şi plutonierul Iulian Dumitrescu au fost împuşcaţi de doi indivizi îmbrăcaţi în uniforme ale forţelor de securitate afgane pe care îi instruiau.

Slt(pm) Adrian Vizireanu și Slt(pm) Iulian Dumitrescu  au căzut la datorie, la data de 07 mai 2016, în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.

Cei doi eroi au fost decorați cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Adrian Vizireanu avea 36 de ani, era din municipiul Buzău și era căsătorit. Locuia în cartierul Dorobanți unde își luase de curând un apartament. A plecat în Afganistan pentru că avea nevoie de bani, în special pentru a-și ajuta un membru al familiei cu probleme de sănătate.

Sergentul a fost arbitru de fotbal, din anul 1997. A făcut parte din lotul pentru Liga a treia în perioada 2005 – 2014. A condus 80 de jocuri în al treilea eşalon şi peste 250 de partide de juniori. Își suspendase activitatea de arbitru după ce a decis să plece în teatrul de operații.

 

Iulian Dumitrescu avea 36 de ani și era originar din comuna Smeeni. Se recăsătorise și plecase în misiune în Afganistan ca să facă rost de bani pentru nuntă.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele