Noaptea Muzeelor 2019

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, bld. Nicolae Bălcescu, nr. 50, jud. Buzău anunță organizarea evenimentului Noaptea Muzeelor (18/19 mai 2019).

Și în acest an muzeul vă propune o serie de evenimente de excepție.

Ediția a III-a a programului ”Escapada culturală nocturnă” vă propune o călătorie în Mexic. Alături de noi va fi prezent Excelența Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului în România, JOSÉ GUILLERMO ORDORICA ROBLES, care ne va prezenta un obiect de mare interes pentru cultura și tradiția mexicană, un penacho prehispanic.  Exponatul a fost pus la dispoziție de către Muzeul Național al Țăranului Român din București.

În cadrul acestui eveniment va fi vernisată expoziția de bază „Știință și tehnică în Buzăul sec. al XX-lea”. Cu această ocazie va fi prezentată publicului buzoian o piesă extrem de rar întâlnită în România, mașina electromagnetică militară de criptat Enigma, model M 2-3, care face parte dintr-o colecție privată.

Accesul la toate aceste evenimente este gratuit.

Eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Mexicului în România.

                                              Programul evenimentelor

                                                       18 mai 2019

19.00 – vernisarea expoziției  de bază „Știință și tehnică în Buzăul sec. al XX-lea”. Prezentarea mașinei de criptat Enigma la Muzeul Județean Buzău.

20.00 – Escapada culturală nocturnă, ed. a III-a: întâlnire cu Excelența Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului în România, JOSÉ GUILLERMO ORDORICA ROBLES. Prezentarea unui penacho prehispanic la Muzeul Județean Buzău.

19.00 – 00.00 vizitarea gratuită a colecțiilor Muzeului Județean Buzău

Expoziția temporară Conexiune în Brahma, cu lucrări semnate Liusic Vrapciu (1952-1993) și Vladimir Păun-Vrapciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele