Excursie cu mașina prin Europa: Avantajele și Dezavantajele fiecărui sezon

Europa este un continent fascinant cu obiective turistice grandioase pe care merită să le vizitezi măcar odată în viață. Deși pentru majoritatea faptul ce a merge prin Europa cu mașina personală pare o nebunie, pentru tine ar putea fi atractiv din mai multe puncte de vedere: nu depinzi de un grup anume, decizi singur unde vrei să ajungi și pe unde vrei să mergi, îți calculezi singur opririle și poate chiar profiți de ocazia de a te opri pentru a admira un peisaj sau o clădire ce nu era inclusă în itinerarul tău.

Fără a-ți descuraja demersul îndrăzneț, dorim să îți prezentăm care sunt dezavantajele și avantajele călătoriei în Europa în fiecare sezon, astfel încât tu să fii foarte pregătit.

Călătorie în Europa primăvara

Avantaje

Primăvara și toamna sunt sezoane relaxante în sensul că nu vei găsi aglomerație provocată de turiști, prețurile din extra-sezon vor fi mai accesibile, iar vremea nu va fi nici prea rece, nici prea caldă. Hotelurile vor continua să fie mai ieftine decât vara, și vei găsi mai ușor camere libere, ceea ce înseamnă că te poți caza pe traseu. Când ai ajuns cu mașina într-un loc și s-a întunecat, ai mari șanse să mergi în primul hotel sau pensiune și să găsești cazare fără a fi făcut rezervare din timp. În plus, Europa este minunată primăvara: florile sunt în toi, iar peisajele cele mai banale vor părea spectaculoase.

Dezavantaje

Să vizitezi Europa călătorind cu mașina personală primăvară, poate fi și imprevizibil. Asta deoarece primăvara ploile tind să fie abundente. Deseori ai putea să te confrunți cu condiții de drum dificile. În plus, intervine problema alergiilor. Dacă tu sau un alt pasager are alergii, dacă mașina ta nu este echipată corespunzător, veți avea mult de suferit primăvara, mai ales din cauza florilor care au mult polen. Stii ca rolul filtrului de polen este acela de a proteja sistemul climateric al mașinii, și implicit pasagerii și șoferul, de impuritățile din aerul exterior: praf, polen, frunze uscate, scame, etc.

Oferta în acest sens este diversificată, putând găsi filtre de la RAO Auto special pentru persoane cu alergii, astfel încât să nu trebuiască să iei medicamente anti-alergice care îți pot încetinii reflexele la condus.

Vara prin Europa

Avantaje

Te bucuri de cea mai bună vreme, și e perioada ideală pentru a vizita Nordul Europei. Cel mai probabil, umbrela din portbagaj va rămâne acolo, iar tu te vei putea bucura de natură în toată splendoare ei. Vei putea înota în mări sau chiar în ocean. În plus, vara este plină de festivaluri peste tot în Europa, de la concerte muzicale, la parade și mult mai multe.

Dezavantaje

Vara este sezonul de vârf pentru vacanța în Europa. Asta înseamnă trafic greoi, aglomerație pe străzi și în stațiuni. Transportul și cazarea vor fi mai scumpe, iar temperaturile pot fi inconfortabil de ridicate de multe ori.

Când Europa își schimbă hainele în toamnă

Avantaje

Dacă destinațiile tale includ Spania, Grecia sau Italia, toamna te vei bucura de cea mai bună vreme. Vei găsi fascinant contrastul dintre un albastru intens al cerului, și auriul de pe pământ, în timp ce te vei bucura de temperaturi foarte plăcute. Prețurile încep să scadă de îndată ce sezonul estival s-a încheiat.

 

Dezavantaje

Te poți confrunta cu vreme rece și ploioasă în unele destinații din Europa, iar unele afaceri locale vor avea un program redus de ore de lucru. Nu este o idee bună să o iei înspre Nord, fiind puțin probabil să ai o experiență plăcută.

Peisaj de basm iarna în Europa

Avantaje

Acesta e momentul să vizitezi centrele istorice ale Europei deoarece clădirile vor arăta superb învelite în zăpadă. Nu este aglomerație, iar cazarea tinde să fie cea mai ieftină în această perioadă.

Dezavantaje

Este lesne de înțeles că iarna să călătorești cu propria mașină poate fi o alegere neînțeleaptă. Drumurile vor fi imprevizibile, cu zăpadă, polei sau înghețate de-a binelea. Este frig ceea ce înseamnă că încălzirea din mașina ta va trebui pornită mai mereu ceea ce va cauza un consum mai mare. Se întunecă mai repede, deci nu vei putea conduce distanțe prea mari într-o zi. Programele de vizitare a obiectivelor turistice vor fi de asemenea, mai scurte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele