Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice / 81 de șoferi indisciplinați au rămas fără permis

Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice / 81 de șoferi indisciplinați au rămas fără permis

 

În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 4 zile pentru disciplinarea participanţilor la trafic şi în scopul prevenirii implicării în evenimente rutiere, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 728 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 81 de permise de conducere. Astfel, pe raza judeţului Buzău, nu au fost înregistrate accidente rutiere grave în perioada menţionată.

310 dintre abateri au fost comise de şoferi care nu au respectat limitele legale de viteză, iar 53 de conducători auto au predat permisele din cauza vitezei cu care şi-au condus maşinile.

Cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar a fost de 181 km/h, abatere constatată de echipajul care a acţionat pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul maşinii fiind un ilfovean de 33 de ani.

Pentru abaterile constatate în trafic polițiștii rutieri au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale pietonilor care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public, 96 de sancțiuni fiind aplicate șoferilor pentru neutilizarea centurii de siguranță, iar alte 31 de sancțiuni au vizat conducătorii auto care și-au condus autoturismele cu diferite defecțiuni tehnice.

În perioada weekendului prelungit poliţiştii au efectuat peste 600 de testări cu aparatele etilotest, fiind reţinute 14 permise de conducere şoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Alte 7 permise au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare şi câte 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor sau pietonilor, respectiv pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Totodată, 6 buzoieni s-au ales cu dosare penale după ce au nesocotit legea, 3 dintre aceştia consumând băuturi alcoolice care au determinat înregistrarea unor valori de către aparatele etilotest de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. Altor doi buzoieni li s-au întocmit dosare penale pentru că s-au considerat şoferi, deşi nu figurau în evidenţe ca posesori de permis de conducere, iar un alt dosar a fost întocmit pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul
Introduceți numele